Laptopproject

Op deze pagina kan u alle informatie vinden over het laptopproject dat onze school toepast.

Onze school schakelt over op een systeem waarbij elke leerling een eigen laptop heeft.

Leerlingen van de eerste graad kunnen daarbij een toestel van de school gebruiken (tegen beperkte vergoeding) of ouders kunnen zelf beslissen een laptop aan te schaffen via de school (of eventueel elders).

Leerlingen van de 2de en 3de graad TSO (studierichtingen technologische wetenschappen, grafische technieken, houttechnieken of elektrotechnieken) dienen zelf een toestel aan te schaffen of mogen een eigen toestel dat recent werd aangekocht met minstens gelijkaardige specificaties gebruiken. Een verzekering bij schade blijft in dat laatste geval zeker een vereiste, want de school zelf zal nooit tussenkomen bij schade.

Wij bieden via de school de mogelijkheid om een eigen laptop aan te kopen of huren (met overdracht laptop aan leerling na de doorlopen huurperiode). In dit erg voordelig pakket zitten verzekering, garantie, laptophoes, binnen 24h hersteldienst (NBDOS), etc inbegrepen. Voor meer info wordt verwezen naar de webshop.

Dit aanbod is in eerste instantie bedoeld voor:

  • ouders van de TSO afdelingen 2de en 3de graad die nog geen eigen toestel voor zoon/dochter hebben,
  • leerlingen van de eerste graad of 2de en 3de graad BSO die toch zelf een toestel wensen aan te schaffen.

Wanneer ouders zelf een toestel aanschaffen, wordt er een korting op de schoolrekening toegepast (richtwaarde korting wordt geschat op €75/schooljaar). Leerlingen die een toestel van de school gebruiken en geen eigen toestel aanschaffen betalen jaarlijks een €60 (richtwaarde) via de schoolrekening.

Wij wensen er op te drukken dat de voorraden zeer snel zullen slinken, dus indien u via deze weg een toestel wenst aan te kopen, dan raden we u aan zo snel mogelijk te bestellen (wegens de chiptekorten op de markt zullen de leveringen rond 1 september alleen maar meer gegarandeerd worden als er tijdig wordt besteld)!!

Er worden 4 type toestellen aangeboden. Voor wie raden we welk toestel aan?

  • Basistoestel: HP ProBook 445 Ryzen 3 met 128GB aan €599 via éénmalige aankoop voldoet in principe voor alle afdelingen, maar raden we specifiek aan voor de eerste graad en de BSO opleidingen.
  • Medium range: HP Probook met 256 GB in zowel 14 inch als 15 inch variant, beiden aangeboden aan €669. Deze toestellen hebben meer harde schijf capaciteit en zijn aangewezen voor de TSO afdelingen technologische wetenschappen en elektrotechnieken. U bepaalt zelf of u liever met een kleiner en mobieler 14 inch versie werkt of de grotere uitvoering in 15 inch.
  • High end: Lenovo Thinkbook 15 met Ryzen 7 processor, vooral voor de richtingen grafische technieken en houttechnieken, vanwege het grotere scherm, het uitgebreidere geheugen en de krachtigere processoren, gezien de grafische – en tekenpakketten bij complexere ontwerpen meer kracht bieden. De grafische kaart zou volgens de leverancier zeker moeten volstaan voor schoolse toepassingen.

Meer informatie kan u op de webshop terugvinden: https://byod.academicshop.eu/takeerbergenalgemeen2021

Onze school voorziet in elk geval lockers om de laptops in op te bergen. Leerlingen voorzien zelf een hangslot of krijgen tegen waarborg (€5) een sleutel mee dat ze goed moeten bewaren. Ook onze infrastructuur en IT-voorzieningen werd recent grondig aangepast om dit nieuwe digitale onderwijsproject mogelijk te maken.

Wij hopen alvast om, bovenop de middelen die we krijgen van de overheid voor de laptops, met de voorziene regelingen van

  • korting op schoolfactuur bij eigen aankoop of
  • beperkte huur bij gebruik schooltoestel,

voor iedereen een haalbare regeling te kunnen voorzien waarbij iedereen een win-win ervaart. De regeling werd recent op onze schoolraad voorgelegd en positief onthaald.

Indien u specifieke vragen heeft, kan u ons steeds per kerende contacteren.

Nogmaals de link naar de webshop: https://byod.academicshop.eu/takeerbergenalgemeen2021