Sanitaire installaties – centrale verwarming

Lessentabellen

Sanitair/ centrale verwarming

2de graad - 
Elektriciteit (sanitair)

3de graad - Sanitaire en 
Centrale verwarmingsinstallaties

3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

STEM: SI/CV
Innovatie

21

21

24

21/1

PAV

7

7

4

4

Frans*/Engels°

2*

2*

2*

Financiële geletterdheid

2

0

0

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

2

2

Totaal

34

34

34

34

Sanitaire installaties – Centrale verwarming

Binnen het vakgebied sanitair en verwarming leggen wij de nadruk op vernieuwde technieken zoals lage temperatuur verwarmingssystemen en milieuzuinige toepassingen. Het opbouwen van zowel sanitaire installaties (aanvoerleidingen, afvoeren en opbouw van badkamers) en verwarmingsinstallaties wordt besproken en uitgevoerd binnen het vakgebied.

Klik hier om naar de lessentabellen te gaan

Meer dan ooit is het belangrijk om onze woningen goed te isoleren en uit te rusten met lage temperatuur systemen zoals vloerverwarming, wandverwarming en plafondverwarming. Ook ventileren is een belangrijk item en komt zeker aan bod. De traditionele verwarmingssystemen worden uiteraard ook onder de loep genomen. Deze worden immers nog steeds geplaatst in renovatiewoningen en zijn nog van toepassing op de vervangingsmarkt.

Het 7de jaar wordt volledig toegewijd aan het behalen van de attesteringen op vloeibare brandstof (het TV nummer) en gasvormige brandstoffen (het G1 attest). Ook in de verwarmingswereld blijft de tijd niet stil staan: zonne-energie, condensatietechniek en warmtepompsystemen maakten hun opmars binnen de sector. Deze specialiteiten worden beklemtoond om u voor te bereiden op de verwarmingswereld van morgen.

 

.