hout

Lessentabellen

Hout

2de graad - Hout 

3de graad - Hout

3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

STEM: Hout/
Innovatie

21

21

24

21/1

PAV

7

7

4

4

Frans*/Engels°

2*

2*

2*

Financiële geletterdheid

2

0

0

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

2

2

Totaal

34

34

34

34

BSO Hout

Sommige jongeren zijn veeleer doeners dan denkers. Hout BSO speelt hierop in. Leerlingen leren al doende het vak, met de theorie als ondersteuning. Eerst komt de manuele vaardigheid aan bod. Als de jongere er klaar voor is, leert hij de machines op een veilige manier bedienen. Eenvoudige verbindingen tot complexe werkstukken, meubels, trappen, ramen en deuren, parket, interieurbouw, daken en skeletbouw. . . . .. Het hele gamma wordt aangereikt. Vermits dit zo ruim is wordt het ene segment minder uitgediept, een ander segment grondig aangeleerd.

Klik hier voor een blik op de lessentabellen

Nieuwe technieken: CNC-sturingen, automatisering, optimalisatie …… uiteraard volgen wij deze kort op. De laatste tendensen in de houtsector nemen we op in de leerstof. Wij kijken ook vooruit. Een voorbeeldje: nog voor het woordje BEN (Bijna Energie Neutraal) in de bouwsector gemeengoed werd organiseerde onze school er reeds een cursus over voor alle geïnteresseerden. Dit integreren wij ook in onze lessen.

Hout is een mooi vak! Wij brengen ons ‘enthousiasme voor het vak’ graag over op de leerlingen: Plezier hebben in wat je doet ……! Maar, zeker in de laatste jaren, stimuleren wij verantwoordelijkheid en zelfstandig werken. Een leerling die in onze afdeling afstudeert is klaar voor de arbeidsmarkt. Wat niet betekent dat verder studeren uitgesloten is. Na een 7de jaar zijn al verscheidene van onze leerlingen geslaagd in een bachelor.