Laptopproject

Op deze pagina kan u alle informatie vinden over het laptopproject dat onze school toepast.

Onze school maakt gebruik van een systeem waarbij elke leerling een eigen laptop heeft.

Leerlingen van de eerste graad, 2de graad BSO en 3de gr BSO, kunnen daarbij een toestel van de school gebruiken (tegen beperkte vergoeding) of ouders kunnen zelf beslissen een laptop aan te schaffen via de school (of eventueel elders).

Leerlingen van de 2de en 3de graad TSO (studierichtingen technologische wetenschappen, grafische technieken, houttechnieken of elektrotechnieken) dienen zelf een toestel aan te schaffen of mogen een eigen toestel dat recent werd aangekocht met minstens gelijkaardige specificaties gebruiken. Een verzekering bij schade blijft in dat laatste geval zeker een vereiste, want de school zelf zal nooit tussenkomen bij schade.

Wij bieden via de school de mogelijkheid om een eigen laptop aan te kopen of huren (met overdracht laptop aan leerling na de doorlopen huurperiode). In dit erg voordelig pakket zitten verzekering, garantie, laptophoes, binnen 24h hersteldienst (NBDOS), etc. inbegrepen. Voor meer info wordt verwezen naar de webshop of kan u contact opnemen met mr. Bats.

Dit aanbod is in eerste instantie bedoeld voor:

  • ouders van de TSO afdelingen 2de en 3de graad die nog geen eigen toestel voor zoon/dochter hebben,
  • leerlingen van de eerste graad of 2de en 3de graad BSO die toch zelf een toestel wensen aan te schaffen.

Er worden 2 type toestellen aangeboden. Voor wie raden we welk toestel aan?

  • Medium range: Lenovo Thinkpad E15 Ryzen 5 processor met 8GB RAM en 256 GB SSD met 15,6 inch scherm. Dit toestel is aangewezen voor de TSO afdelingen technologische wetenschappen en elektrotechnieken.
  • High end: Lenovo Thinkbook 15 Ryzen 7 processor met 16GB RAM en 512GB SSD met 15,6 inch scherm. Vooral voor de richtingen grafische technieken en houttechnieken, vanwege het grotere scherm, het uitgebreidere geheugen en de krachtigere processoren, gezien de grafische – en tekenpakketten bij complexere ontwerpen meer kracht bieden. De grafische kaart zou volgens de leverancier zeker moeten volstaan voor schoolse toepassingen.

Onze school voorziet in elk geval lockers om de laptops in op te bergen. Leerlingen voorzien zelf een hangslot of krijgen tegen waarborg (€5) een sleutel mee dat ze goed moeten bewaren. Ook onze infrastructuur en IT-voorzieningen werd recent grondig aangepast om dit nieuwe digitale onderwijsproject mogelijk te maken.

Klik HIER om verder te gaan naar de aankooppagina van Signpost, daar kan je de 2 aangeboden toestellen terug vinden.