Information- and Communication Technology

Information- and Communication Technology

Information- & Communication Technology (ICT)

5de jaar vanaf 1/9/23 - 6de jaar vanaf 1/9/24

Ben jij een digital creator en zou je graag ICT-specialist worden in een toekomstige wereld waar je écht het verschil kan maken, dan kan je bij #GO4Digitalents het 3de jaar (of het 4de jaar) ‘Technologische Wetenschappen – ICT’ volgen. Naast een stevige STEM onderbouw in wiskunde, fysica en elektronica, vullen we het leertraject aan met een sterke basis aan programmeervaardigheden. Je leert eenvoudige applicaties ontwerpen, je experimenteert met digitale tools als virtual reality en eenvoudig game development en leert creatief om te gaan met de hedendaagse ICT-mogelijkheden.

Vanaf het 5de jaar start je écht aan je ICT-opleiding en leer je in onze Digital Future Learning Space (DFLS). Daar word je ondergedompeld in een high-tech digitale omgeving en bereiden we je verder voor op hogere studies. De studierichting ‘Informatie- en communicatiewetenschappen’ in onze derde graad richt zich vooral op leerlingen die zich verder willen specialiseren in ICT op bachelor- of masterniveau.

Leerlingen van GO!4digitalents leren hun eigen leerproces beheren. Dit in een blended learning concept door een gezonde afwisseling van zelfstandig leren en directe instructie (beiden kunnen zelfs zowel thuis als op school). Op het einde van projecten leren onze digitalents hun eindresultaten presenteren en daarmee ook sterk communiceren. Door een nauwe samenwerking met het hoger onderwijs en bedrijfspartners zorgen we er steeds voor dat je de ideale voorbereiding krijgt op een prachtige toekomst in een uitdagende digitale wereld!

Curriculum

1ste graad basisoptie *

STEM-wetenschappen of STEM-technieken/*

2de graad

Technologische Wetenschappen - ICT**

3de graad

Informatie- en communicatiewetenschappen**

*: Keuze van de basisoptie in de eerste graad A-stroom vormt hoegenaamd geen beperking om het studietraject Informatie & Communicatie Technologie aan te vatten. De basisoptieSTEM-wetenschappen in onze eigen fablab en labo's legt evenwel een ideale bodem aan fysische basisbegrippen en programmeerbasics.
**: Onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering (30/3/21). De opstart van de studierichting Technologische Wetenschappen 2de graad wordt voorzien op 1/9/21. De opstart van de studierichting ''Informatie- en communicatiewetenschappen'' in de derde graad staat op 1/9/23 gepland.

Lessentabel ICT

ICT

2de graad - Technologische wetenschappen ICT

3de graad - Informaticabeheer / Informatie- en communicatiewetenschappen

3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

ICT (STEM) 

3*

3*

13

13

Fysica

6

6

0

0

Wiskunde

5

5

5

5

Chemie

1

0

0

0

Nederlands

4

4

3

3

Engels

2 (+1)*

2 (+1)*

2 (+1)*

2 (+1)*

Frans

3

3

2

2

Burgerschap en historisch bewustzijn

2

2

1

1

Ruimtelijk bewustzijn

1

1

1

1

Biologie

0

1

0

0

Economie

0

1

1

1

Cultuur

1

0

0

0

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

2

2

Totaal

32

32

32

32

Heb je een vraag? Stel ze hier:

Technisch Atheneum Keerbergen – Molenstraat 2 3140 Keerbergen – 015/51 25 94 – info@technischatheneumkeerbergen.be