DigitalMediaDesign

DigitalMediaDesign

Creative Digital Media Design

Dé studierichting voor creatieve, digitale talenten! In deze opleiding, start je in het 3de (of 4de jaar) in de studierichting ‘Grafische Technieken’. Naast een sterke algemene basisvorming, word je voorbereid op een loopbaan in de digitale en grafische sector. Je krijgt van meet af aan al veel basis mee in digitale creatietechnieken en dit in een zeer uitdagende omgeving, onze Digital Future Learning Space.

In de derde graad kies je voor ‘Crossmedia’ en scherp je je creatieve talenten verder aan. Je werkt digitale projecten uit met de nodige aandacht voor grafische layout op een website, digitale folder, etc., maar evengoed een virtuele omgeving of een 3D-game. Met de opleiding Crossmedia heb je een degelijke basis om een opleiding op bachelorniveau aan te vatten. Maar je kan ook kiezen om direct op de arbeidsmarkt te beginnen en door levenslang leren je eigen weg te zoeken in de grafische, media- of communicatiesector, waar visuele en communicatiespecialisten meer dan ooit cruciaal worden.

Leerlingen van GO!4digitalents leren hun eigen leerproces beheren. Dit in een blended learning concept door een gezonde afwisseling van zelfstandig leren en directe instructie (beiden kunnen zelfs zowel thuis als op school). Op het einde van projecten leren onze digitalents hun eindresultaten presenteren en daarmee ook sterk communiceren. Door een nauwe samenwerking met het hoger onderwijs en bedrijfspartners zorgen we er steeds voor dat je de ideale voorbereiding krijgt op een prachtige toekomst in een uitdagende digitale wereld!

Curriculum

1ste graad basisoptie *

STEM-technieken/STEM- wetenschappen/*

2de graad

Grafische Technieken**

3de graad

Multimedia/Crossmedia**

*: Keuze van de basisoptie in de eerste graad vormt hoegenaamd geen beperking om het studietraject Digital Media Design aan te vatten. De basisoptie in de A-stroom STEM-technieken in onze eigen fablab legt evenwel een ideale basis.
**: Onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering (30/3/21). De opstart van de studierichting Grafische Technieken 2de graad wordt voorzien op 1/9/21. Gelijktijdig voorziet onze school de studierichting Multimedia in de derde graad aan te bieden, dewelke op 1/9/23 omgezet wordt tot Crossmedia naar analogie met de uitrol van de hervorming secundair onderwijs.

Heb je een vraag? Stel ze hier:

Technisch Atheneum Keerbergen – Molenstraat 2 3140 Keerbergen – 015/51 25 94 – info@technischatheneumkeerbergen.be