Naamwijziging

Persbericht

17.01.2017

 

In Keerbergen ondergaat het KTA Gitbo een make-over. De school krijgt een nieuwe naam en nieuw logo

 

NIEUW: GO! TECHNISCH ATHENEUM KEERBERGEN

 

Het KTA Gitbo in de Molenstraat in Keerbergen start het nieuwe jaar in een nieuw jasje. De school verandert van naam en krijgt ook een nieuw logo. “Over een maand, op 13 februari 2017, heten wij GO! Technisch Atheneum Keerbergen. De nieuwe naam past beter bij het profiel van de school. Wij zijn een technisch atheneum met auto- en bouwopleidingen in beroeps- en technisch secundair onderwijs (BSO en TSO). Meer dan andere technische scholen hebben wij aandacht voor duurzame technieken. Dat is de toekomst. Het nieuwe logo met de groene blaadjes benadrukt dit profiel”, zegt Steven Hendrickx, directeur van het GO! Technisch Atheneum Keerbergen.

 

 

“Vandaag meldt Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie in de Vlaamse kranten – onder de titel 20.000 bouwvakkers te kort kan leiden tot vertragingen in de huizenbouw – dat de bouwsector de laatste jaren een metamorfose heeft ondergaan. Denk maar aan allerlei nieuwe duurzame isolatiematerialen, strengere bouwvoorschriften en de populariteit van energiezuinig wonen. Daarvoor is meer technisch aangelegd personeel nodig, zegt hij. Dat is precies wat wij als school doen. Wij leiden bouwvakkers op die vertrouwd zijn met duurzame technieken. Dat zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden”, zegt Steven Hendrickx.

 

Milieuzorg en oog voor nieuwe technieken maken al langer deel uit van het DNA van de school. Het zit verweven in haar theorie- en praktijklessen. In 2014 verwierf de school hiervoor internationale erkenning. “Hier worden vaklui gevormd die aandacht hebben voor duurzame en milieuvriendelijke technieken”, staat in het juryverslag van Foundation for Environmental Education die de school in 2014 bekroonde. Het verslag looft ook de vernieuwingszin van de school.

 

Op vlak van vakmanschap scoort de school eveneens hoge punten. Dat blijkt onder meer uit het feit dat haar leerlingen op alle edities van de Vlaamse Houtproef, waar jaarlijks een 900-tal leerlingen uit technische en beroepsscholen aan deelnemen, goud en zilver halen. In 2015 keerden ze zelfs met goud, 2 x zilver en 2 x brons terug naar huis. In de Vlaamse Houtproef, georganiseerd door de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers, staan vakkennis en techniek centraal. De kleine klasgroepen waardoor de school extra aandacht voor elke leerling kan hebben, maken deze resultaten mogelijk.

 

Ook een nieuwe slogan

“Vakmanschap, vernieuwingszin en aandacht voor milieubewuste technieken willen we nu met onze nieuwe naam en logo meer accentueren. Bijna-energieneutraal (BEN) bouwen wordt standaard voor nieuwbouwwoningen. In de auto-industrie gelden strenge milieuvereisten. Alternatieve aandrijfsystemen maken opgang. Een goed technisch atheneum anticipeert hierop. Het heeft een voortrekkersrol te spelen. Zijn leerlingen zijn immers de denkers en doeners van morgen. Onze nieuwe slogan “Ben jij mee?!” onderstreept ons schoolprofiel: wij kiezen in onze auto- en bouwopleidingen voluit voor het aanleren van het vak met oog voor die nieuwe sectorontwikkelingen. De inhoud van onze opleidingen, onze infrastructuur in de werkateliers, de nascholingen van onze docenten, de keuze van (bedrijfs-)partners, de geplande investeringen, … alles is hierop toegespitst. En nu dus ook onze nieuwe schoolnaam en logo”, legt Steven Hendrickx uit.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steven Hendrickx, directeur GO! Technisch Atheneum Keerbergen, tel. 015 51 25 94

 

GO! Technisch Atheneum Keerbergen is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 6500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.