elektrische installaties

  IMG_8782

 

BSO Elektrische installaties

 

In deze praktijkgerichte opleiding leer je omgaan met nieuwe elektrische installaties in woningen of gebouwen. Zowel het plaatsen van nieuwe installaties, als het onderhouden en renoveren van bestaande installaties komen aan bod. De lessentabellen kan je hier bekijken

In de elektrotechnische sector vind je gegarandeerd de job die bij je past, want de bedrijfswereld is op zoek naar goed opgeleide elektriciens.

Na de eerste graad, waar techniek de belangrijkste doelstelling is, kan je in de tweede en derde graad kiezen voor de opleiding Elektrische Installaties.

Je bouwt verder je kennis en vaardigheden uit, tot je zelfstandig complexere opdrachten kan uitvoeren. In de praktijklessen leer je omgaan met de plaatsing van specifieke lichtschakelingen via impulsrelais in al hun toepassingen tot domotica.

Je leert omgaan met meettoestellen, je verwerft de kennis om fouten op te sporen in huishoudelijke installaties, gaande van stopcontacten, verlichting, verwarming , parlofoon- , video-installaties tot domotica en je beschikt over de praktische vaardigheden om herstellingen tot een goed eind te brengen.

Je leert over allerhande elektrische machines, elektronische sturingen, regelkringen, hoogspanningsinstallaties en meettechnieken zoals die in de industrie worden toegepast ( infrarood, isolatieweerstandmetingen enz.)

Je leert schema’s te ontwerpen, aan te passen en eenvoudige sturingen zelfstandig te automatiseren.

Via concrete projecten (GIP) en stages verhoog je je kennis van elektrische en elektronische sturings- en automatisatietechnieken.

Wil je je verder bekwamen, dan kan je na het 6de jaar een 7de specialisatiejaar industriële elektriciteit volgen. Je specialiseert je in onderhoud, montage en herstelling van industriële installaties.

Als je ook je attest bedrijfsbeheer behaalt, kan je nadien je eigen zaak opstarten.

Lessentabellen

  3de
leerjaar
4de
leerjaar
5de
leerjaar
6de
leerjaar
7de
leerjaar
Basisvorming          
AV Godsdienst/ Niet- confessionele zedenleer 2 2 2 2 2
AV Lichamelijke Opvoeding 2 2 2 2 2
AV Project Algemene Vakken 6 6 4 4 6
AV Frans 2 2 2 2 2
AV Financiële Geletterdheid 2
Specifiek gedeelte          
TV Elektriciteit 6 6 9 8
PV Praktijk elektriciteit 16 16 15 13
Stage 3 weken 5 weken
TV Industriële elektriciteit 6
TV Innovatie 1
PV Stage Industriële elektriciteit 14