DigitalMediaDesign2

DigitalMediaDesign2

Digital Media Design

Dé studierichting voor creatieve, digitale talenten! In deze opleiding, start je in het 3de (of 4de jaar) in de studierichting ‘Grafische Technieken’. Naast een sterke algemene basisvorming, word je voorbereid op een loopbaan in de digitale en grafische sector. Je krijgt van meet af aan al veel basis mee in digitale creatietechnieken en dit in een zeer uitdagende omgeving, onze Digital Future Learning Space.

In de derde graad kies je voor ‘Crossmedia’ en scherp je je creatieve talenten verder aan. Je werkt digitale projecten uit met de nodige aandacht voor grafische layout op een website, digitale folder, etc., maar evengoed een virtuele omgeving of een 3D-game. Met de opleiding Crossmedia heb je een degelijke basis om een opleiding op bachelorniveau aan te vatten. Maar je kan ook kiezen om direct op de arbeidsmarkt te beginnen en door levenslang leren je eigen weg te zoeken in de grafische, media- of communicatiesector, waar visuele en communicatiespecialisten meer dan ooit cruciaal worden.

Leerlingen van GO!4digitalents leren hun eigen leerproces beheren. Dit in een blended learning concept door een gezonde afwisseling van zelfstandig leren en directe instructie (beiden kunnen zelfs zowel thuis als op school). Op het einde van projecten leren onze digitalents hun eindresultaten presenteren en daarmee ook sterk communiceren. Door een nauwe samenwerking met het hoger onderwijs en bedrijfspartners zorgen we er steeds voor dat je de ideale voorbereiding krijgt op een prachtige toekomst in een uitdagende digitale wereld!

Curriculum

1ste graad basisoptie *

STEM-technieken/STEM- wetenschappen/*

2de graad

Grafische Technieken**

3de graad

Multimedia/Crossmedia**

*: Keuze van de basisoptie in de eerste graad vormt hoegenaamd geen beperking om het studietraject Digital Media Design aan te vatten. De basisoptie in de A-stroom STEM-technieken in onze eigen fablab legt evenwel een ideale basis.
**: Onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering (30/3/21). De opstart van de studierichting Grafische Technieken 2de graad wordt voorzien op 1/9/21. De opleiding Crossmedia in de derde graad wordt onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering op 1/9/23 opgestart.

Digital Media Design

Digital media design da’s ontwerpen, digitaliseren en publiceren maar bovenal nadenken.

We kunnen hier alle programma’s en de nodige trefwoorden uit onze pen schudden zoals UI, UX, storytellingbranding, … maar daarmee weet je nog niet veel meer. De basis van deze studierichting is visual storytelling. Visueel in het oog springende designs ontwerpen die je naar adem doen happen, koppel deze beelden vervolgens aan een scherpe boodschap. Kortom je streeft naar de ideale combo van tekst en beeld en publiceert deze vervolgens op diverse digitale mediakanalen. Daarbij streef je steeds naar een technische perfectie die de grenzen van het waanzinnige opzoekt. Kortom je bent een soort mix van Pablo Picasso en Marie curie. Je immer enthousiaste lerarenteam streeft er elke dag naar om die graad van perfectie samen met jou te bereiken…

Voel jij je aangesproken? Dan ben je bij GO!4digitalents aan het juiste adres. Wij maken je graag wegwijs in deze digitale wereld. Digital media design, da’s een opleiding waar jouw creatieve input je in staat zal stellen om deze wereld ‘vorm’ te gaan geven.

Leerlingen krijgen bij ons, naast een brede basis, heel wat grafische, artistieke en technologische vaardigheden mee. Van digitaal printen tot prototypes voor applicaties ontwerpen; je maakt er allemaal kennis mee in ‘Go!4digitalents’.

Dit is een studierichting met dubbele finaliteit. Na je studies kan je bijvoorbeeld aan de slag als allround grafisch medewerker in een digitale drukkerij of multimedia operator bij een webservice bureau. Daarnaast stomen we je klaar voor ‘the next level’, je krijgt van ons een goedgevulde rugzak mee waarmee je zeker van start kan in bijvoorbeeld een profesionele bacheloropleiding met grafische insteek zoals webdesigner, grafisch vormgever of durf te dromen van een opleiding als game-developper of 3D-artist.

 “The magic happens” in ons Digital Future Learning Space. Een gloednieuw open leercentrum met state of the art leermateriaal. Leerlingen van GO!4digitaltalents beheren bovendien zelf hun leerproces. Dit blended learning conceptbestaat uit een gezonde mix van zelfstandig leren en directe instructie (beide kunnen zowel thuis als op school gebeuren). Je werkt projectmatig naar een eindresultaat toe dat je voorstelt aan een enthousiast lerarenteam dat je gidst op jouw weg naar het beste resultaat maar jij kiest welk pad je inslaat. Door een nauwe samenwerking met het hoger onderwijs en lokale bedrijfspartners zorgen we er voor dat je klaar bent voor een boeiende toekomst in de groeiende wereld van digitaal ontwerpen.

Lessentabel

Creative digital media design2de graad3de graad
Leerinhoud3de jaar4de jaar5de jaar6de jaar
Creative digital media design14141616
Wiskunde3333
Natuurwetenschappen2120
Ruimtelijk bewustzijn / Aardrijkskunde1101
Burgerschap en historisch bewustzijn / geschiedenis1211
Nederlands3322
Engels2222
Frans2222
Economie0001
Lichamelijke opvoeding2222
Levensbeschouwing2222
Totaal32323232

Heb je een vraag? Stel ze hier:

Technisch Atheneum Keerbergen – Molenstraat 2 3140 Keerbergen – 015/51 25 94 – info@technischatheneumkeerbergen.be