Binnenschrijnwerk en interieur

Lessentabellen regulier traject

Hout

2de graad - Hout 

3de graad - Hout

3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

STEM: Hout

20

20

21

21

PAV Nederlands MAVO

7

7

4

4

PAV Wiskunde Wetenschappen

2*

2*

2*

PAV Nederlands

2

0

0

2

Engels

2

2

2

2

Lichamelijke Opvoeding

2

2

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

2

2

Totaal

34

34

34

34

Lessentabellen duale traject

Hout

2de graad - Hout 

3de graad - Hout duaal



3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

Werkplek

3 dagen

3 dagen

STEM: Hout

20

20

3

4

PAV Nederlands MAVO

7

7

4

4

PAV Wiskunde Wetenschappen

2*

2*

2*

PAV Nederlands

2

0

0

2

Engels

2

2

2

2

Lichamelijke Opvoeding

2

2

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

2

2

Totaal

34

34

16

16

Binnenschrijnwerk en interieur BSO

Binnenschrijnwerk en Interieur: vakmanschap voor de toekomst

De richting Binnenschrijnwerk en Interieur biedt onze school aan in zowel reguliere als de duale leervorm. In het duaal onderwijs combineer je leren op school met werkplekervaring. Op de werkplek leer je van een speciaal getrainde begeleider, die je vakspecifieke kennis direct koppelt aan de praktijk. Zo krijg je tijdens je opleiding een voorproefje van het echte werkleven. Meer informatie over duaal onderwijs vind je hier.

Wat leer je in deze richting?
In de studierichting Binnenschrijnwerk en Interieur leer je de kunst van het werken met hout en houtachtige materialen, gecombineerd met de nieuwste digitale technologieën. Van het ontwerpen tot het realiseren van meubels, deuren en andere interieurelementen: je ontwikkelt zowel technische als praktische vaardigheden. Je leert werken met handgereedschap en geavanceerde machines, zoals CNC-sturingen, en maakt kennis met duurzame technieken en circulaire economie. Veilig en milieubewust werken is een centrale pijler binnen de opleiding.

Voor wie is deze richting?
Deze opleiding is geschikt voor leerlingen die een vooropleiding in Hout of Houttechnieken hebben gevolgd. Ook leerlingen zonder die achtergrond, maar met een sterke interesse in techniek en houtbewerking, kunnen instromen, mits ze bereid zijn om zich extra in te zetten voor vakken zoals CAD-tekenen en houtconstructies.

Wat na deze opleiding?
Na het behalen van je diploma ben je klaar om aan de slag te gaan in de houtsector als schrijnwerker, meubelmaker, trappenmaker of interieurbouwer. Verder specialiseren kan via een Se-n-Se (Secundair na Secundair) opleiding of een graduaatsopleiding. Een bacheloropleiding behoort ook tot de mogelijkheden, eventueel via een voorbereidend Se-n-Se jaar. Tijdens de opleiding ontwikkelen we ook jouw zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, zodat je klaar bent voor de arbeidsmarkt of verdere studies.