Wedstrijd: STEAM Cosmogolem

Bouw je eigen cosmogolem en win een STEM-kit voor je school!

Zijn jullie creatievelingen en kriebelt het soms om een kunstwerk te maken? Sla met je klasgenoten, juf of meester, ouders en grootouders de handen in mekaar en neem dan deel aan onze STEAM wedstrijd!

Indien je de Cosmogolem voor 27 april op onze school inlevert en je die gemaakt hebt volgens de voorwaarden, dan maakt je school kans op één van de 3 prachtige STEM-kits waarmee jullie in de klas aan de slag kunnen gaan. Kom daarom met een aantal klasgenoten op 6 mei naar onze opendeurdag en ontmoet Koen Vanmechelen, de wereldberoemde kunstenaar en bedenker van onder meer de Cosmogolem. Hij zal de eindwinnaar omstreeks 14u bekend maken en de STEM pakketten persoonlijk overhandigen. Elke aanwezige leerling die deelneemt aan de wedstrijd krijgt bovendien een klein geschenkje!

Bekijk hier de oproep van Koen Vanmechelen

Wedstrijdopdracht: beschrijving en begeleidende projectbundel

Download onderaan onze projectbundel ‘Bouw je eigen Cosmogolem’ en ontdek de voorwaarden waaraan jouw kunstwerk moet voldoen!

CosmoGolem werkbundel

Zie hier de animatie van de Cosmogelem in een geanimeerde 3D-voorstelling:

De Cosmogolem en Koen Vanmechelen

Ook onze technische school bouwt dit schooljaar 5 mini-cosmogolems die zullen rondreizen doorheen de Vlaamse scholen (Zie artikel). Bovendien bouwen we samen met onze partnerschool te Ecuador een reuze Cosmogolem in Zuid-Amerika om het bestaande netwerk van Cosmogolems over de hele wereld uit te breiden (zie onze scholenband). Ondertussen staan er reeds 40 Cosmogolems verspreid over onze planeet!

Heb je meer inspiratie nodig om je kunstwerk tip-top af te werken of wens je meer te weten over Koen Vanmechelen, zijn Cosmogolem of zijn andere kunstwerken, neem dan een kijkje op:

Wat is STEAM?

Je hebt misschien al gehoord van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) wat in het Nederlands staat voor wetenschap, techniek, ontwerpen en wiskunde. Schud die 4 zaken in een zak door elkaar en ontwerp hiermee een kunstwerk en je krijgt een STEAM project, waar de A voor Arts (kunst) staat.

Kunstenaar Koen spreekt in zijn boodschap over de SDG’s. Wat wordt hiermee bedoeld?

De SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelen zijn doelen die op wereldwijde schaal zijn afgesproken en waar elke school of organisatie zich zou moeten voor inspannen. Het is als het ware een kijkbril om wereldproblemen trachten aan te pakken en op te lossen. De Cosmogolem is een ontmoetingsplaats waar leerlingen, maar eigenlijk om het even wie kan samenkomen om deze problemen te bespreken en waar we samen naar oplossingen trachten te zoeken. Onze school is een voorloper op dit vlak, gezien onze school deel uitmaakt van het selecte groepje van erkende ‘UNESCO scholen’ die samen beloven zich in te zetten om deze wereldproblemen op te lossen. Wil je meer weten over de SDG’s en Unesco, neem dan een kijkje op:

Schrijf je hier in voor de wedstrijd