VR STEM pakket

Maak je eigen VR bril en stap in de wereld van virtual reality!

 De leerlingen van onze eigen eerste graad, maar ook alle ingeschreven kandidaten voor onze meeloopdag van 22 maart 2020, hebben thuis een STEM VR pakket ontvangen. Met deze knutselset, volledig ontworpen op onze lasercutter in onze fablab, bouw je je eigen VR bril waarmee je in een nieuwe virtuele ruimte kan stappen. Stel hem vlug samen en ontdek samen met je ouders onze Fablab, VR room en de verschillende afdelingen van onze school in een virtuele tour. Plaats daarvoor een smartphone in de gleuf vooraan van je VR-brilhouder en surf naar onze website. Je kan de virtuele tour daar starten. Let erop: het bijgeleverde schuimplaatje dient om ervoor te zorgen dat je smartphone op de juiste plaats blijft zitten. Dat hou je dus best even goed bij. Volg voor je alles in gebruik neemt nog even de laatste instructies hoe je smartphone te positioneren, en hop, je bent weg in een nieuwe wereld!

Onderaan vind je een heel aanbod aan instructiemateriaal om dit project tot een goed einde te brengen:

  • Live demo in 360° door onze Fablab-manager Nicolas Dehert: 360° filmpje met Nicolas
  • Geanimeerd instructiefi
    lmpje in Sketchup (3D model) om de bril in elkaar te steken: Geanimeerd montagefilmpje
  • Projectbundeltje met uitgewerkt stappenplan zoals ook onze leerlingen het in de fablab hun projectjes voorgeschoteld krijgen: VR bril April 2020

Let op! Voor de positionering van je smartphone en het voorkomen van valschade, raden we je aan het meegeleverde schuimpje volgens onderstaande instructie te bevestigen. Let wel op dat je smartphone goed bevestigd is en vastzit. Je beschermt deze nog best door een rekker over de houder en je smartphone te spannen. Je bent nu helemaal klaar!

Tot slot: onze school bezoeken in virtual reality: Virtual Tour

logo_innovet