1ste graad A-stroom

 

1ste graad A-stroom

Het 1ste leerjaar A is de ideale instap voor leerlingen die een getuigschrift van het basisonderwijs behaald hebben. Alle leerlingen krijgen een gemeenschappelijke basisvorming van 28 lesuren. Klik hier voor de lessentabel van de eerste graad

Naast studeervakken als wiskunde, wetenschappen en geschiedenis, leer je Frans en Engels, werken we aan je Nederlandse taalvaardigheid en kan je je creativiteit ontwikkelen bij muzikale en plastische opvoeding.

Tenslotte krijg je een pakket van 4 lesuren, waarin we diverse seminaries en differentiatieactiviteiten organiseren.

Omdat de overgang van basisschool naar secundaire school een grote stap is, starten we het schooljaar met een seminarie ‘Leren is organiseren’. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan ‘leren met plezier’. Je leert organiseren en plannen, mindmappen en zelfstandig werken. Ook ‘leven met plezier’ staat in de kijker: samen met je klasgenoten bouwen aan een hechte groep.

Tijdens een volgend seminarie zet je je eerste stappen in de bewerking van hout en metaal, maak je je eerste elektrische schakelingen en onderzoek je hoe een huis gebouwd wordt of neem je deel aan natuurwetenschappelijke experimenten.

We maken je ook ICT-wijs: computers, laptops, internet, sociale media…. Na dit seminarie hebben ze voor jou geen geheimen meer.

Elke leerling is anders en leert anders. Daarom besteden we heel veel aandacht aan je persoonlijk leertraject. Heb je extra ondersteuning of oefening nodig voor een lesonderdeel of loop je net voorop voor een bepaald vak: de leerkrachten zullen je tijdens de daarvoor voorziene lesuren ondersteunen met extra’s op jouw maat.

Lessentabel

  1ste leerjaar A 2de leerjaar A
Basisvorming    
AV Godsdienst/ Niet - confessionele zedenleer 2 2
AV Aardrijkskunde 2 1
AV Natuurwetenschappen 1 2
AV Frans 4 3
AV Engels 2 2
AV Geschiedenis 1 2
AV Lichamelijke Opvoeding 2 2
AV Muzikale Opvoeding 1  
AV Nederlands 5 5
AV Plastische Opvoeding 1 1
AV Wiskunde 5 4
TV Techniek 2 2
Complementair gedeelte    
Seminarie 4  
Optie Bouw – en Houttechnieken    
TV Bouw/Hout – Technologie Bouw/Hout   4
PV Realisatietechnieken Bouw/Hout   4
Optie Mechanica – Elektriciteit    
TV Mechanica/Elektriciteit – Technologie Mechanica/Elektriciteit   3
PV Realisatietechnieken Mechanica/Elektriciteit   5