Ecuador – verdere doelstellingen

Verder op weg na de eerste uitwisseling…

Onze Ecuadoraanse collega’s beleefden twee leerrijke weken in België (december 2017). Ook voor ons werd het een unieke gelegenheid om op verder te bouwen. Als dusdanig kijken we ernaar uit deze uitwisseling succesvol verder te zetten.

Zo zullen we verder werken aan ons bio-ethanol/ bio-diesel project. BA Pitzemburg staat ons daarin bij en verhoogt de productie van bio-ethanol momenteel. Van zodra we beschikken over een voldoende grote hoeveelheid, zullen onze leerlingen ermee aan de slag gaan met onze motoren. Hiertoe gaan we aan het werk met een nieuwe hybride wagen waarbij we kunnen experimenteren met deze brandstof, bovendien wordt er zo een brug gebouwd naar nieuwe kennis over hybride en elektrische wagens.

Daarnaast bezorgden we onze Ecuadoraanse collega’s een veiligheidsdossier waarmee zij ook in hun school aan de slag kunnen. Onze collega’s zullen hen hierin bijstaan en advies geven waar nodig. Deze opvolging zou moeten bijdragen tot een veiligere werkvloer ter plaatse in de praktijklokalen.

Om onze leerlingen de mogelijkheid te geven te communiceren met elkaar, werd er een open Facebookpagina opgesteld. Deze pagina maakt het voor de leerlingen van beide scholen eenvoudiger om ideeën uit te wisselen.

Verdere ontwikkelingen kunt u hier volgen binnenkort…